SANDERS

  • OGDEN CITY JUSTICE COURT

     

    Location

    Ogden, Utah

     

    Size

    18,000 square feet adaptive reuse

     

    Completion

    2006

     

    Design Principal

    Shane Sanders

     

    Design Team

    Mike Sanders, Steve Lund, Michelle Davis

     

    Summary

    The Ogden Justice Court was an adaptive-reuse project converting the City/County Health Department building constructed in 1957 into a Justice Court housing two court rooms and judicial suites; court clerks offices and Ogden City’s prosecutors’ office.

     

    The building incorporates state-of-the-art communication, security and data handling systems, including card-controlled building and area access, a comprehensive security monitoring system, a video arraignment system, and controlled public access (employing magnetometer and x-ray devices).

     

    The major public spaces are aligned around an open lobby.  This arrangement affords the public clear and easy access to the court clerk and to all court rooms, waiting areas, and Ogden City’s prosecutors’ office. The building's new entry provides a dignified face to the community’s central square.

     

     

© Copyright 2017

Sanders Associates Architects

All Rights Reserved